Mrowisko – litewski tort z faworków – swoją nazwę zawdzięcza przypominającym mrówki ziarnkom maku, którym jest posypane. Ciasto przyrządzane jest z płatków ciasta smażonych w tłuszczu, ułożone w kształt kopca, każda warstwa jest posypana makiem, rodzynkami i polana miodem. W dawnych czasach przyrządzano je tylko na specjalne okazje w domach biskupów. Deser, który bardzo często gości na wielu weselach, uroczystościach rodzinnych i świętach na kresach wschodnich.

 

Mrowisko Babuni – dostępne gramatury: 

  • STANARD – 250g – idealne na małe uroczystości
  • POWIĘKSZONA – 500g – dla smakoszy i na większe uroczystości
  • MINI – 120g – idealne do kawy/herbaty dla 2 osób – polecamy kawiarniom
  • INDYWIDUALNA – według życzenia klienta

 

Mrowisko – opakowanie:

  • folia Celofan, wstążka, etykieta